Office 365 uitrollen

De Office 365-omgeving van Microsoft is een krachtig platform dat steeds meer scholen gebruiken. De mogelijkheden zijn eindeloos en het kan ook enkele kosten doen verdwijnen van de school. Toch zien heel wat directies en/of ICT-coördinatoren er wat tegenop om dit volledig te implementeren. Vaak wordt er al gebruik gemaakt van Google Apps for Education, waardoor ze niet nog een omgeving willen opstarten, maar soms ontbreekt ook gewoon de kennis of is er de tijd niet om dit allemaal te doen. Signpost kan u als school hier volledig bij helpen.

GROTE TROEF: GRATIS OFFICE VOOR IEDEREEN

Als scholen in het bezit zijn van een volumelicentie van Microsoft hebben ze ook de mogelijkheid om gratis Office-licenties uit te delen aan leerkrachten en leerlingen. Deze Office kan op maar liefst 5 verschillende toestellen geïnstalleerd worden. Een interessante optie die veel scholen willen benutten. Er is echter een voorwaarde aan verbonden: scholen moet in het bezit zijn van een Office 365-platform, want de licenties worden gekoppeld aan het e-mailadres van de leerkrachten en leerlingen dat ze hebben in dit platform. Dat is dan ook de voornaamste reden dat de meeste scholen kiezen voor Office 365. LET OP: dit zijn e-mailadressen die uniek worden aangemaakt voor iedereen en dus geen gebruikmaken van bestaande privéadressen. Ze koppelen ook steeds terug naar het domein van de school. Bijvoorbeeld: voornaam.naam@naamschool.be (jan.janssen@gbsdevlieger.be).

Het is voor de ICT-coördinator een heel werkje om iedereen zo'n e-mailadres te geven en de hele omgeving op te starten. Bovendien verdwijnen leerkrachten en leerlingen ook regelmatig uit een school. Het vraagt dus ook wel wat beheer van de ICT-coördinator om die in- en uitstroom op te vangen. Veel scholen willen wel gebruik gaan maken van de Office 365-omgeving, maar enkel voor leerkrachten. Leerlingen communiceren namelijk vooral via Smartschool en om enkel de Office te voorzien vinden ze het werk té groot. Dit kan echter volledig worden opgevangen door Signpost. Zo kunnen wij de omgeving volledig instellen en finetunen voor uw school. Een andere optie om toch een gratis Office te kunnen geven aan de studenten, zonder Office 365, is Academic Office. Dit is een portaal, exclusief te vinden bij Signpost, om dit te doen aan de hand van een vouchersysteem. Alle informatie kan je vinden op de website van Academic Office.

OFFICE 365: MEER VOORDELEN DAN ENKEL GRATIS OFFICE

Toch zijn er binnen Office 365 veel meer mogelijkheden dan enkel het uitdelen van een gratis Office. Leerlingen hebben de mogelijkheid om online samen te werken, krijgen cloudopslag voor handen en hebben ook een webversie van Office. Zo kunnen ze ook zaken aanpassen zonder dat ze op een computer met de juiste software zitten. Bovendien is het systeem van Office 365 ook geïmplementeerd in Smartschool ondertussen. Scholen krijgen de kans om hun Exchangeserver te vervangen door een cloudoplossing. Dit is weeral een kostenplaatje dat wegvalt. Ook kan een Sharepointomgeving worden voorzien, waardoor bestandsuitwisseling en dergelijke zaken veel vlotter kunnen verlopen. De mogelijkheden van een Sharepoint zijn eindeloos.

OFFICE 365 OP UW SCHOOL?

Wil u als school dit platform gebruiken, maar hebben jullie vragen bij het opzetten van deze omgeving of willen jullie dat wij dit voor jullie doen? Dat kan perfect. Contacteer de verantwoordelijke voor uw school vrijblijvend voor een uitgebreide toelichting rond de mogelijkheden en prijzen.

Academic Office