Microsoft

MS-KIS 6 licentievoorwaarden

Voor de periode 2020-2023 zijn de nieuwe voorwaarden voor Microsoft licenties gekend.

De standaardbundel voor Microsoft is vanaf dit jaar Microsoft 365 Education A3. Deze bundel is ten opzichte van vorig jaar in prijs verlaagd en bevat extra mogelijkheden. Zo zijn zaken zoals Minecraft, Bookings, Intune, Azure AD Premium P1 en Azure Information Protection P1 en Advanced Treat Analystics standaard inbegrepen, ook voor de leerlingen. Het bevat ook nog steeds Office Pro Plus, Windows Enterprise/Education Upgrade, de Core CAL licentie en toegang tot het VLSC portaal.

Vanaf heden werkt Microsoft enkel nog op basis van gebruikers. Je moet nu wel elk personeelslid (ook deeltijds) rapporteren als "Educational Qualified User" (EQU), dit omdat steeds meer pakketten werken op basis van gebruikersactivatie en niet meer met een volumelicentie. Het gebruik van alle pakketten door de leerlingen van de school (inclusief Office Pro Plus voor 5 apparaten, Minecraft, Intune,...) is inbegrepen als "student benefit" in het contract.
Er zijn 3 mogelijke bundels:

  • Microsoft 365 A3: 47,10 EUR per gebruiker
  • Microsoft 365 A3 + A5 Security bundel: 73,47 EUR per gebruiker
  • Microsoft 365 A5: 104,55 EUR per gebruiker
De vermelde prijzen zijn inclusief BTW.

Daarnaast zijn additionele licenties voor Windows Server, SQL Server, Visio, Project,… ook beschikbaar.

Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van alles wat inbegrepen is in de Microsoft 365 A3 bundel of de Microsoft 365 A5 bundel.

Het gebruik van de software voor alle leerlingen van de aangekochte bundels is inbegrepen in de prijs van de bundel. Dus niet enkel voor Office, maar ook voor Windows, Intune, Azure AD, Minecraft,…

De nieuwe MS-KIS bestellen kan via deze link. Let wel, had je reeds een overeenkomst, dan heb je een e-mail ontvangen met een verlengingslink.

Heb je toch nog vragen, contacteer dan Karen of Evi via software@signpost.be of telefonisch op 03 500 10 82.